Datum / Ort28.4.1508, -
RegestJohannes Oechsli, Pfarrer von Eschenz, tauscht seine Pfarrei gegen jene in Burg mit dem Pfarrer Johannes Farner.
Kommentar RegestRegest nach Morel, Nr. 1161

A (Original), KAE, C.B.2   [ Detail ]

ÜberlieferungA (Original), KAE, C.B.2
SignaturKAE, C.B.2
SummariumC 1, S. 4
TitelTausch der Pfarreien von Eschenz und Burg zwischen den Pfarrern Johannes Oechsli und Johannes Farner
Inhalt"Praedictus Joannes Oechsli beneficium ecclesiae parochialis S. Viti in Eschenz commutat cum beneficio ecclesiae S. Joannis in Arce Alp, vulgo auf Burg dicta, cum Joanne Farner, ibidem plebano, quam commutationem recipit et admittit vicarius Constantiensis de consensu abbatis Conradi dictorum beneficiorum seu ecclesiarum patroni."
Datierung28.4.1508
Objekttyp(Pergament, Latein)
PersonenKonrad von Hohenrechberg (ID 1129)

Text RegestJohannes Oechsli parochus in Eschenz hanc parochiam cum illa in Burg commutat, cujus ecclesiae parochus Johannes Farner ad ecclesiam in Eschenz transit, quam mutationem admittit vicarius Constantiensis de consensu abbatis Conradi de Hohenrechberg.

URL für diese Urkunde: http://www.klosterarchiv.ch/urkunde/id/1161